Nuffnang ads

Friday, June 19, 2015

Freebies dari T3 Acne BodyWash dan Acne Facial Foam

Assalamualaikum..
body wash and facial foam


hokey.. nak buat entry barang free lagi. hihihi. Sample yang kiut miut ni buat aku eksaited and sayang pulak nak pakai. bole simpan buat pekasam tak?? ops. Bagi yang belum pernah cuba boleh baca dulu mengenai sabun T3 ni ye.

T3 Acne Body Wash merupakan sabun jerawat badan yang pertama di Malaysia. Ia dirumus khas oleh agen bakteria dan minyak pokok teh semula jadi Australia untuk badan yang berjerawat. Sabun badan ini tidak akan mengeringkan badan anda tetapi ia akan melembutkan badan. Kulit badan anda lebih tebal daripada muka, dengan itu ia lebih mudah untuk tersumbat. Minyak pokok teh semula jadi Australia tidak akan membuatkan liang roma anda tersumbat. Manakala agen bakteria pula akan membunuh bakteria untuk membantu mencegah dan melawan jerawat badan. Sabun ini juga mengandungi pH 5.5 dimana ia lembut untuk kulit dan membantu mengekalkan mantel kulit semula jadi.

Punca-punca jerawat badan:

  • perubahan hormon
  • diet
  • tekanan
  • reaksi terhadap produk
  • Acne mechanica - disebabkan kerengsaan pada kulit seperti pakaian ketat, beg galas, tempat duduk kereta, tilam dan latihan (workout).
common area of body acne

step how T3 product works

T3 Acne Facial Foam dirumus dengan Australia Natural Tea Tree Oil dan agen bakteria yang berkesan dalam mengawal dan mencegah tercetusnya jerawat. Ia mengandungi Australia Natural Tea Tree Oil yang bertindak sebagai antiseptik semula jadi untuk elak liang roma daripada tersumbat dan Triclosan untuk memerangi Jerawat Propionibacterium.

Bahan-bahan T3 Acne Facial Foam

  • water
  • cocamidopropyl hyroxysultaine
  • acrylates copolymer
  • decyl glucoside
  • sodium cocoyl isethionate
  • melaleuca alternifolia (tea tree) leaf oil
  • phenoxyethanol
  • triclosan
  • panthenol
  • allantoin
  • imidazolidinyl urea
  • lavandula angustifolia (lavender) oil
  • sodium hydroxide
  • methylparaben
  • disodium EDTA
  • octadecyl dit-bytyl-4-hydroxhydrocinnamate
  • ethylparaben
  • propylparaben
  • butylparaben
Bagi yang mengalami masalah jerawat badan boleh lah mencuba produk ini ya. Sabun badan T3 agak berkesan tetapi anda perlulah pakai dengan konsisten. Ini kerana badan kita setiap hari mengeluarkan minyak jadi perlulah di bersihkan dengan sabun yang elok seperti sabun T3. Memang berkesan ! Saya dah cuba, anda bila lagi.. 

2 Orang komen:

Ayu Zan said...

waaa..bestnyaa...

Semut Senyum said...

Tak pernah pakai lagi t3 ni... mungkin boleh cuba lepas ni... =D

Post a Comment

Nuffnang ads

Below

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...