Nuffnang ads

Friday, June 19, 2015

Freebies dari T3 Acne BodyWash dan Acne Facial Foam

Assalamualaikum..
body wash and facial foam


hokey.. nak buat entry barang free lagi. hihihi. Sample yang kiut miut ni buat aku eksaited and sayang pulak nak pakai. bole simpan buat pekasam tak?? ops. Bagi yang belum pernah cuba boleh baca dulu mengenai sabun T3 ni ye.

T3 Acne Body Wash merupakan sabun jerawat badan yang pertama di Malaysia. Ia dirumus khas oleh agen bakteria dan minyak pokok teh semula jadi Australia untuk badan yang berjerawat. Sabun badan ini tidak akan mengeringkan badan anda tetapi ia akan melembutkan badan. Kulit badan anda lebih tebal daripada muka, dengan itu ia lebih mudah untuk tersumbat. Minyak pokok teh semula jadi Australia tidak akan membuatkan liang roma anda tersumbat. Manakala agen bakteria pula akan membunuh bakteria untuk membantu mencegah dan melawan jerawat badan. Sabun ini juga mengandungi pH 5.5 dimana ia lembut untuk kulit dan membantu mengekalkan mantel kulit semula jadi.

Punca-punca jerawat badan:

  • perubahan hormon
  • diet
  • tekanan
  • reaksi terhadap produk
  • Acne mechanica - disebabkan kerengsaan pada kulit seperti pakaian ketat, beg galas, tempat duduk kereta, tilam dan latihan (workout).
common area of body acne

step how T3 product works

T3 Acne Facial Foam dirumus dengan Australia Natural Tea Tree Oil dan agen bakteria yang berkesan dalam mengawal dan mencegah tercetusnya jerawat. Ia mengandungi Australia Natural Tea Tree Oil yang bertindak sebagai antiseptik semula jadi untuk elak liang roma daripada tersumbat dan Triclosan untuk memerangi Jerawat Propionibacterium.

Bahan-bahan T3 Acne Facial Foam

  • water
  • cocamidopropyl hyroxysultaine
  • acrylates copolymer
  • decyl glucoside
  • sodium cocoyl isethionate
  • melaleuca alternifolia (tea tree) leaf oil
  • phenoxyethanol
  • triclosan
  • panthenol
  • allantoin
  • imidazolidinyl urea
  • lavandula angustifolia (lavender) oil
  • sodium hydroxide
  • methylparaben
  • disodium EDTA
  • octadecyl dit-bytyl-4-hydroxhydrocinnamate
  • ethylparaben
  • propylparaben
  • butylparaben
Bagi yang mengalami masalah jerawat badan boleh lah mencuba produk ini ya. Sabun badan T3 agak berkesan tetapi anda perlulah pakai dengan konsisten. Ini kerana badan kita setiap hari mengeluarkan minyak jadi perlulah di bersihkan dengan sabun yang elok seperti sabun T3. Memang berkesan ! Saya dah cuba, anda bila lagi.. 

REXONA Anti-Perspirant Deodorant

Assalamualaikum.

Hai.. lama dah rasanya tak update belog ni. Almaklum la busy menjaga anak-anak buah..idea nak menulis pon tak menyempat fikir. Since harini jumaat and esok cuti, tetiba pulak rasa semangat nak share sesuatu.. Harini posmen datang and bagi sesuatu yang best.. apakah?? dah tentulah barang PERCUMAAAA !! hahaha. sebenarnya dapat benda ni sebab redeem point terkumpul masa jawab soalan page vaseline.. so, aku decide nak redeem REXONA  sebab nya aku akan dapat 4 botol deodorant yang kiut miut. boleh la bagi sorang satu dekat anak buah yang busuk2.. ehhhhh.. :P

rexona women

Bagus jugaklah dia bagi sama jenis, kalau jenis lain2 mau berebut reramai.. deodorant ni jenis cecair atau 'roll-on'. alaa yang ada bola2 dalam tu.. ekceli aku tak berapa minat yang cecair ni tapi tak pa.. benda free sanggup pakai okay.. memang aku ni pencinta rexona lah kiranya.. dari dulu pakai rexona sampai lah sekarang~

Rexona women roll-on ada macam-macam jenis.. antaranya original protection (all day dryness, stress control), sensitive skincare, anti-stains, special fragrances, dan active and energising. So korang pilih la yang mana sesuai dengan kulit dan kehendak korang ye.. ini baru roll-on dah banyak macam ni, belum lain masuk spray, stick dan soft solid. Jadi sebelum pergi kedai silalah kaji betul2 mana yang sesuai ye..kalau tak nanti naik juling sampai kedai taktau nak beli mana satu. hihihi

Bahan-bahan Rexona Women Passion All Day Dryness (48hrs anti-perspirant deodorant)
  • Water
  • Aluminium Chlorohydrate
  • Steareth-2
  • Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
  • Perfume
  • Steareth-20
  • Silica dimethyl
  • Silylate
  • Disodium EDTA
  • Pentaerythrityl Tetra-di-t-butyl Hydroxhydrocinnamate
REXONA Women Passion with dry shield, vibrant floral fragrance and all day long-lasting dryness protection.

Tuesday, June 9, 2015

Kangen Water Air Penawar Kesihatan

air alkali
Kangen Water adalah air minuman yang sihat yang kaya dengan mineral, bersih daripada kekotoran, dan di ionkan melalui proses elektrolisis. Air kangen adalah pilihan yang sangat baik untuk proses penghidratan yang sihat. Bukan sahaja ia sedap dan menyegarkan, tetapi ia juga membantu anda mengelakkan kekotoran dari air paip dan menjimatkan wang. Jika memerlukan air yang segar, jelas, dan tulen dengan rasa yang menyenangkan dan mempunyai mineral untuk kesihatan badan anda, menggunakan mesin alkali kangen water di rumah adalah penyelesaiannya.
Kangen Water telah digunakan di hospital-hospital Jepun selama lebih 30 tahun untuk merawat pelbagai keadaan penyakit. Ia juga merupakan satu-satunya pembuat mesin air ionizer dalam industri yang menerima cop Gold Standard daripada persatuan kualiti air antarabangsa iaitu Water Quality Association (WQA). Kangen Water juga telah disahkan sebagai alat perubatan oleh Kementerian Kesihatan Jepun.

Skrin LCD dan suara panduan pada alat akan menerangkan kepada anda air yang dihasilkan (Air Kangen, Air Acid, Strong Acid, Strong Kangen dan Air Neutral) dan juga ia memberi maklumat yang diperlukan. Operasi ini sangat mudah kerana hanya perlu menekan butang sahaja untuk memilih air yang diinginkan. Mesin ini boleh menghasilkan air dengan pH yang berbeza mengikut citarasa pengguna.
Di Malaysia, kangen water ini masih lagi baru dan kurang dikenali berbanding di Indonesia. Anda boleh cuba mencari testimoni Kangen water di internet dan kebanyakkan adalah dari Indonesia.

Jenis-Jenis Air Kangen

pH 11.0 (tidak boleh diminum)
Juga dikenali sebagai strong kangen water. Digunakan untuk membersihkan kotoran. Ia boleh mencuci buah-buahan, sayuran, pinggan mangkuk, minyak dan kotoran lain. Tidak perlu menggunakan sabun untuk mencuci kotoran degil.

pH 8.5, 9.0, 9.5 (boleh diminum)
Juga dikenali sebagai air minuman. Digunakan untuk diminum supaya dapat mengimbangkan pH dalam tubuh badan. Juga boleh dibuat memasak atau dibuat air seperti milo, kopi dll. Selain itu, boleh juga digunakan untuk menyiram pokok untuk meningkatkan kesuburan dan kesegaran tanaman itu.

pH 7.0 (boleh diminum)
Juga dikenali sebagai air neutral. Air ini bersig dan tiada klorin sesuai untuk makan ubat dan juga untuk makanan bayi. Bayi sememangnya berada dalam keadaan alkali jadi tidak perlu untuk minum air alkali lagi.

pH 4.0 - pH 6.0 (tidak boleh diminum)
Juga dikenali sebagai air berasid. Digunakan untuk kecantikan kulit muka atau mana-mana kulit, penjagaan rambutdan pembersihan haiwan.

pH 2.7 (tidak boleh diminum)
Juga dikenali sebagai air berasid kuat. Mampu membunuh kuman dan bertindak seperti antiseptik. Digunakan untuk merawat kulit luka, kulit gatal dan yang telah terkena jangkitan kuman. Air inilah yang digunakan di hospital negara Jepun untuk merawat pesakit yang mengalami luka luaran, kudis bernanah dll.



untuk luaran

pH.9.5
Untuk maklumat yang lebih lanjut boleh baca di SINI

Bagi yang tinggal di kawasan sekitar Ampang boleh hubungi nombor di bawah untuk beli air ni seperti dalam gambar di atas. Kalau saving ada banyak boleh beli mesin Kangen dengan harga lebih kurang RM12k dan boleh buat bisnes jual air alkali.


Air alkali seperti gambar di atas cuma RM10. Manakala set  kecantikkan/luaran (gambar) cuma RM30. 


Sila hubungi:

016-915 9957 (YATI)

0111-230 1472 (WIS)



Freebies Dari Pantene

Assalamualaikum..

freebies

haaa.. kalaau korang baca tajuk mesti dah tau aku nak cerita pasal benda percuma kan.. hihi. Kisahnya minggu lepas aku minta free sample dari pantene. Dah tentu lak minta shampu kan, takkan minta berus sabut pulak.. tup tup semalam free sample tu sampai dah kat rumah.. siap pos lagi taw! Pantene nak memperkenalkan produk syampu terbaru iaitu Pantene Aqua Pure (no silicone formula). 
Yang best nya sample ni dapat syampu dan perapi nya sekali dalam botol yang comel. Bau dia memang wangi kira kalau pakai kat rambut memang orite la kan. 

Ciri-ciri:

  • Membersih dan menyuburkan rambut dari akar ke hujung dengan lembut
  • Bebas dari silikon dan bahan-bahan berat yang lain
  • Teknologi Clean Rinse yang membilas rambut dalam hanya beberapa saat
  • Menyediakan rambut dengan sempurna dengan perapi Pantene Aqua Pure

Bahan-bahan syampu Aqua Pure:
  • Water
  • Sodium Laureth Sulfate
  • Sodium Lauryl Sulfate
  • Cocamidopropyl Betaine
  • Sodium Chloride
  • Citric Acid
  • Sodium Citrate
  • Sodium Xylenesulfonate
  • Fragrance
  • Cocamide MEA
  • Sodium Benzoate
  • PEG-60 Almond Glycerides
  • Trisodium Ethylenediamine Disuccinate
  • Tetrasodium EDTA
  • Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride
  • Panthenol
  • Panthenyl Ethyl Ether
  • Methylchloroisothiazolinone
  • Methylisothiazolinone

Bahan-bahan perapi Aqua Pure:
  • Water
  • Stearyl Alcohol
  • Cetyl Alcohol
  • Stearamidopropyl Dimethylamine
  • Fragrance
  • Benzyl Alcohol
  • Dicetyldimonium Chloride
  • Glutamid Acid
  • Bis-Aminopropyl Dimethicone
  • Disodium EDTA
  • Citric Acid
  • Panthenol
  • Panthenyl Ethyl Ether
  • Methylchloroisothiazolinone
  • Methylisothiazolinone
Pantene Aqua Pure ni untuk bagi rambut kita jadi ringan atau dalam bahasa inggeris nya lightweight nourishment. hihihi. Pantene Aqua Pure adalah formula bebas-silikon yang mengandungi manik larut air yang membilas rambut anda dari akar ke hujung dalam beberapa saat. Meninggalkan rasa yang ringan dan cantik subur.

Saturday, June 6, 2015

FIRST GIVEAWAY by MRS. PANDA

contest

jom join GA ni.. Klik SINI ok.. :)

Wednesday, June 3, 2015

HIDY & HAZY.CO GIVEAWAY

contest
Klik banner untuk maklumat lanjut. 

Jom Join GA ni !!

Tayba Speedmart - Kedai Arab

Hari ni nak cerita mengenai speedmart arab yg aku pergi di Desa Pandan. Ni kali kedua aku pergi. Dulu pergi masa tak aktif berblogger. Kahkah. Actually, ada beberapa cawangan, tapi yang biasa pergi kat desa pandan ni la.
Kedainya besar juga dan macam-macam adoo..Nama kedai ni TAYBA SPEEDMART..
Desa pandan

Disebabkan sampai ke sana masa awal bulan dapat lah grab beberapa makanan yang tak pernah di makan. Klu ikutkan hati yang dalam peti sejuk tu pon teringin nak beli. Tapi xpa satu satu dulu kan. Hihi.

So ni dia apa aku dapat...
coklat dan biskut
Figs and Walnut Filled Cookies
Chocolate Cream 
cuka kurma dan delima
Cuka Delima & Cuka Kurma 
kismis
Kismis 
Ok now nak komen cookies tu plak. Cookies tu isi dia ad perisa lain lain. Yang ni agak mahal sbb ada kacang dan buah tin. Harga RM18.90 ada 12 bungkus dalam kotak. Rasanya agak manis bagi yang ada gigi berlubang. Hahahaha. Tapi bagi aku okay la sebabnya biskut tu tawar, makan dengan isi memang sedap dan kenyang. Agak besar jugak ya.
Coklat krim tu pulak plain je rasa manis sebab dia takda campur kacang ke apa. Makan sapu dengan roti not bad juga. Yang ni harga RM5.20 sahaja.

Untuk cuka-cuka tu sebenarnya mak yang beli. Cuka tu minum dengan air,banyak khasiat tu. Cuka delima tu memang pekat,cuma 1 sudu untuk 1 mug pon dah okay. Harga dalam RM6 botol kecil. Cuka kurma pula jenis cair macam jus tapi tetap minum campur air. If terlebih masam boleh campur gula STEVIA RCC yang family saya amalkan. Hiee.

Itu sajaa.. sila lah ke kedai pak arab. Hihihi. Cream Cheese, pudding, air 3in1,kuih arab, kurma, madu, dan banyak lagi boleh geram2 tengok kat speedmart .. hiee.. 


Tuesday, June 2, 2015

VivaVideo - Video Editor

edit video
Ini lah logonya yaa
Hye all.. siapa kat sini suka edit mengedit sila angkat tangan !! kahkah.. dulu bab edit gambar memang favourite aku lah.. bosan satu app tukar app lain.. memang tu hobi aku.. satu hari terjumpa lah pulak Video Editor ni.. Viva video nama nya.. pehh 1st time edit memang dah rasa best.. sebab apa?? korang tengok lah sendiri contoh kat bawah tu ye. :)


VivaVideo adalah salah satu aplikasi kamera video & editor video yang terbaik di pasaran Android. Ia mempunyai lebih 50 juta pengguna di seluruh dunia setakat ini dan telah muncul dalam Google Play banyak kali, dikedudukan No.1 applikasi editor video & pembuat video percuma dalam 70+ negara. Dengan VivaVideo, anda boleh membuat cerita video anda dengan mudah dan berkongsi dengan rakan-rakan anda & keluarga, mengubah momen setiap hari ke dalam karya-karya seni yang anda mahu.

Ciri Utama VivaVideo V4 

Lensa Video Camera yang Kreatif
  • Sokong berbilang pilihan penangkapan: Basic/Selfie/FX/Funny/Music Video/Collage
  • Kamera selfie eksklusif dengan tujuh kanta menarik
  • Gunakan sembilan kanta lucu untuk bermain "kemahiran prank" anda.
  • Rekod video terutama bagi Instagram & Vine

Mencipta Filem Bergambar
  • Cara yang paling mudah untuk menjadikan gambar anda ke dalam karya filem dan mencipta video tayangan gambar dalam beberapa klik!

Mencipta Video Kolaj Unik (PIP)
  • Gabungkan klip ke dalam satu cerita dengan banyak template kolaj yang hebat & mewah

Video Editor yang Hebat
  • Mudah untuk menggunakan alat penyuntingan profesional
  • Kurangkan dan gabungkan klip video dalam penyuntingan papan cerita
  • Meningkatkan video anda dengan pelbagai teks, FX, pelekat, muzik, penyaringan, peralihan dan live dubbing

Semua Bahan PERCUMA untuk Muat turun
  • 200+ kesan khas termasuk Pelekat Animasi / Tema / Penyaringan / FX / Teks / Peralihan

Eksport and Kongsi
  • Eksport video anda ke galeri pada bila-bila masa
  • Kongsi kerja anda ke Facebook, Youtube, Instagram, WhatsApp, Facebook Messenger, Line, e-mel dan lain-lain



video
Boleh letak lagu cecomel but still nak suara ori dari video or nak silent video pon boleh. Tambah lagi boleh letak theme yang macam-macam adoo..


video
Yang ini filem bergambar. Boleh ubah masa nak bpe saat per slide. cuma gambar saya tak clear sgt sebab henfon. if henfon canggih lagi cantik taw! 

see.. comel kan buat video macam ni. :D

Monday, June 1, 2015

Sakit Ulser Mulut

Assalamualaikum..

Hai semua.. apa khabar sihat ke? hehehe. Rasa macam dah lama tak buat entry ye.. Harini tetibe rasa nak cerita mengenai ulser.. eii entah kenapa laa sejak dua menjak ni rajin bebenor ulser ni keluar. Baik satu, keluar lain pulak. Haish..

Punca ulser mulut:
  • kecederaan yang berlaku di lapisan nipis mulut seperti tergigit (ni biasa aku kena), terkena makanan tajam, air yang terlalu panas dan sebagainya.
  • daya menahan sakit yang lemah.
  • kekurangan zat dalam makanan yang diambil.
  • tekanan perasaan (stress).
  • alahan kepada makanan seperti nanas dan sebagainya.
  • penyakit-penyakit seperti SLE dan penyakit berkaitan dengan sistem penghadaman.
  • pengambilan ubat (steroid boleh menyebabkan daya tahan sakit menurun, anti-histamine seperti ubat selsema yang menyebabkan mulut menjadi kering).


Last week aku kena ulser dekat bibir.. bukan main besar.. sakit dia tak tau nak cerita macam mana. Sampai ke gigi atas bawah semua sakit.. haa kalau dah gigi pon ikut sakit memang nak makan pon tak boleh.. menderita gila.. dah cuba macam-macam.. minum air banyak, minum CMD.. Then tetiba terasa nak cerita kat kawan sorang ni, dia suggest berkumur dengan air garam suam-suam. Katanya ulser tu sakit sebab dia luka, bila luka mulut kita basah ada bakteria.. sebab tu rasa sakit. Jadi untuk hilangkan sakit gunalah garam.. katanya lagi dulu masa zaman Nabi pon guna garam untuk sembuh kan luka (korang boleh cari sendiri kisahnya yaa..hihihi.)

Jadi nak tak nak walaupun pedih, buat jugak la.. and tadaaaaa lepas je berkumur terus boleh makan dan sakit ulser tu hilang terus. Kalau lah aku tau guna garam je boleh baik terus takda lah aku tahan sakit berhari-hari.
Lepas ni kalau kena ulser mulut korang boleh la berkumur je dengan air garam ye.. alaa tahan sakit kejap je lepas tu dah bebas nak makan ke, nak bercakap ke, nak berkaraoke ke.. hahahha. Oh yaa untuk pengetahuan korang juga, berkumur dengan garam juga boleh sembuh kan sakit gigi ya..

Ok la selamat mencubaa J

Nuffnang ads

Below

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...