Nuffnang ads

Sunday, April 10, 2016

Magnetic Brooch dari Turki - BRAND OZSOY

Assalamualaikum semua..

OZSOY MALAYSIA
MAGNETIC BROOCH - 3D DESIGN


Harini nak share sikit kenapa harga magnetic brooch saya jual ni agak mahal sedikit.. Jom baca.. :)

DI ANTARA KOS YG CUSTOMER BAYAR APABILA MEMBELI BROOCH, SELAIN KOS MAGNET BROOCH ITSELF

  • KOS UPAH /HANDLING FEES
  • KOS SHIPPING
  • KOS PENGHANTARAN WANG KELUAR NEGARA (TURKEY)
  • KOS CUKAI KASTAM (fyi setiap pembelian dari luar negara RM500 keatas akan dikenakan cukai kastam 10% )


MAGNET BROOCH KAMI BERJENAMA OZSOY, UNTUK PENGETAHUAN ANDA MAGNET BROOCH BERJENAMA AKILE DI PASARAN EROPAH DI JUAL PADA HARGA 45 EURO PASANGAN KECIK BESAR . IAITU MENCECAH RM180.


Magnet brooch ni ada pelbagai kualiti  - TTC boleh provide yg serendah harga RM5 sehinggalah harga setinggi beratus2 untuk sebiji.

Apa yg membezakan dia adalah ;

  1. Jenis Batu -  ada yg plastik, resin stone, crystal, swarozki, diamond dan etc.
  2. Jenis Gam - ada yg jenis mudah tanggal bila panas, ada yg kerap tertanggal ada yg jarang2 tanggal.
  3. Jenis Magnet - nipis/tebal, ada yg coating anti karat ada yg takde coating, magnet pun ada yg senang pecah ada yg susah pecah, ada jenis yg kuat ada jenis yg tak kuat.
  4. Dari segi Finishing Material - ada yg white gold pleated, ada yg 24k gold plated, ada yg silver pleated.
  5. Dari segi Kemasan.
  6. Dari segi Brand.

Konsepnya, lagi besar brand tu lagi la features2 mahal tu mereka berani masukkan dalam elemen magnet brooch. Tetapi, kalau brand tu jenis tak berapa famous, mereka akan letak harga yang murah tapi dah tentu buatan nya juga kurang berkualiti. Murah = kurang berkualiti.



TAPI ANDA PERLU TAHU kenapa magnet brooch turki lebih baik dari china?

  1. Orang Turki mereka cipta magnet brooch untuk dipakai dengan tudung (tudung kat turki bersepah, berjuta2 jenis ada so mereka lagi advance dalam teknik penjagaan tudung.
  2. China punya magnet brooch diorng buat untuk tiru semata2. Jadi mereka tak fikir lah mende tu releven ke tak nk pakai ngan tudung, sebab tu mereka pakai magnet murah yg nipis takde elemen anti karat, magnet senang pecah.. sebab mereka punya target nk kaut untung dari org yg gila barang murah. hihihi

INGAT!!! MAGNETIC BROOCH OZSOY DIIMPORT DARI EROPAH !!

BAHAYA KE MAGNETIC BROOCH NI??

Menurut kajian Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menunjukkan sekiranya seseorang itu sentiasa terdedah kepada radiasi atau sinaran EMF melebih 1000mG, Kemungkinan orang itu terdedah kepada kesan sampingan.

"Bagaimanapun di bawah 1000 mG adalah selamat,"

ELEKTROMAGNETIKFIELD BAGI MAGNET BROOCH TURKI adalah sangat2 rendah,

  • Magnet brooch  saiz besar 25mg
  • Magnet brooch  saiz kecil 13mg

Jadi pilihan ditangan anda, kalau nak yang berkualiti dan boleh pakai lama belilah dari Brand yang Berkualiti seperti OZSOY.. baaruuuuu BERBALOI ~

1 Orang komen:

nurul safwanah said...

Salam, mcmna nak jd ttc seller atau ttc members?

Post a Comment

Nuffnang ads

Below

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...